Tervetuloa VamSA:n seuraan!

Kasa-ammunta

Jaoston vetäjä: Jari Raudaskoski, jari.raudaskoski(at)pp1.inet.fi

Kasa-ammunnalla ( eng. bench rest shooting) tarkoitetaan hiekkapussitukien varassa suoritettavaa tarkkuusammuntaa. Aseina käytetään sekä keskisytytteisiä kiväärejä että pienoiskiväärejä, jotka on varustettu voimakkaasti suurentavilla kiikareilla. Ampumamatkat vaihtelevat 25 metristä aina 1000 metriin. Suomessa tosin pääosin  kilpaillaan 25 – 300 metrin matkoilla.

Lisää infoa lajista löytyy mm. suomalaisten kasa-ampujien sivuilta:

www.benchrest.fi

Matinsuon ampumarata tarjoaa erinomaiset puitteet lajin harjoittelemiseen 25 – 200 metrin matkoilla. Toistaiseksi vain yksi kilpailuvaatimukset täyttävä ampumapöytä on käytössä, joten varsinaista kilpailutoimintaa ei Matinsuolla pystytä harjoittamaan. Rata tarjoaa kuitenkin hyvät harjoitteluolosuhteet parille ampujalle kerrallaan.

Vakituisia harjoitusvuoroja ei kasa-ampujilla vielä ole. Radalla liehuvat tuuliviirit ovat merkkinä siitä, että kasa-ammunnan harjoittelu on meneillään. Tuolloin kannattaa tulla tutustumaan lajiin ja kuulemaan vinkkejä vaikkapa jälleenlataukseen.

Kotimaan kilpailutuloksia ja VamSA:n ampujien menestymistä voi seurata em. www.benchrest.fi sivuilta. Kansainvälisiä tuloksia välittävät mm. www.benchrest.com sekä kasa-ampujien kansainvälinen kattojärjestö www.world-benchrest.com.