Tervetuloa VamSA:n seuraan!

IDPA

Jaoston vetäjä Olli Seppälä. Yhteydenotot idpa@vamsa.fi

 

 

 

 

Vamsa on virallinen IDPA seura, tarpeen mukaan järjestetään IDPA Classifier –tilaisuuksia Matinsuon Ampumakeskuksessa.

Seurassa on omat IDPA SO:t (viralliset tuomarit).

Lisätietoa IDPA:sta (säännöt yms.)

Jos haluat liittyä Vamsa IDPA WhatsApp-ryhmään, lähetä nimesi ja puhelinnumerosi emailina ipsc@vamsa.fi ja saat tiedot harjoituksista ja tapahtumista puhelimeesi!

Mitä IDPA on?

IDPA (International Defensive Pistol Association) on Yhdysvalloissa vuonna 1996 kehitetty toiminnallinen ja käytännönläheinen urheiluammunnan laji. Rekisteröityneitä IDPA ampujia on yli 22 000 ympäri maailmaa, yli 50 maassa. Suomessa on tällä hetkellä yhdeksän toimivaa IDPA-seuraa, edustettuna on lähes koko Suomi pääkaupunkiseudulta aina Ouluun saakka. Kilpailuja on järjestetty viime vuosina muun muassa Hankoniemellä, Turussa, Sastamalassa, Vaasassa, Helsingissä, Jyväskylässä, Hailuodossa ja Oulussa. IDPAn ampuminen ei vaadi kuulumista Suomen IDPA-seuroihin, mutta niihin kuulumisesta saattaa olla muuta etua, esimerkiksi ampumaharrastusvakuutuksen tai ampumaratojen käytön suhteen. Luokitusammunnan (classifier) suorittaminen ja IDPA-jäsenyys mahdollistavat osallistumisen kilpailuihin Suomessa ja ympäri maailman.

IDPA edistää käytännöllisten aseiden ja välineiden turvallista ja tehokasta käyttöä. IDPA on urheiluammuntalaji, joka tarjoaa kilpailijoille mahdollisuuden kehittää taitojaan samanhenkisten ampujien seurassa. IDPA mahdollistaa tasavertaiset edellytykset mitata taitoja ja kykyä, ei niinkään varusteita tai taktikointia. Siksi lajissa käytetäänkin erillisiä ase- ja tasoluokkia, joissa samantasoisilla varusteilla kilpaillaan samantasoisia kilpailijoita vastaan. IDPA tarjoaa ampujille viranomaistyyppisiä puolustuksellisia aseenkäyttötilanteita. Siksi laji sopii erityisen hyvin ammattisotilaille ja reserviläisille.

Tule mukaan tapahtumiin!

Harjoituksiin ja ammuntoihin voi tulla tutustumaan, vaikka ei olisikaan IDPAn jäsen tai luokitteluammunta (classifier) olisi suorittamatta. Ammuntojen järjestäjät ohjeistavat uudet ampujat, sääntöjen tarkka tunteminen ei ole välttämätöntä uusille osallistujille. Lajin säännöt ovat selkeät ja helpot omaksua.

IDPA-ampumatehtävät kuvaavat aseenkäyttötilanteita tai testaavat niissä vaadittavaa aseenkäsittely- ja ampumataitoa. Ampumatehtävät ratkaistaan ampumalla, pistelaskun painottaessa tarkkoja osumia enemmän kuin nopeutta. IDPA-ammunnassa ampujalle kuvataan tilanne ja annetaan tarvittavat toimintaohjeet ennen ampumasuoritusta. Ammunta alkaa äänimerkistä, jonka jälkeen ampuja ratkaisee ampumatehtävän annettujen ohjeiden ja lajin sääntöjen määrittämällä tavalla.

Varusteet

Perusvarusteet:

  • ase
  • noin 100+ patruunaa (riippuen harjoituksesta)
  • 3+ lipasta
  • asevyö, vyökotelo aseelle ja lipastaskut kahdelle lippaalle
  • suojalasit ja kuulonsuojaimet
  • edestä aukeava liivi/takki/paita jonka alle vyöllä oleva ase ja lippaat jäävät kokonaan piiloon (ja jossa ei remeleitä/sisätaskuja aseen kohdalla)

 

Harjoituksia liki joka viikko myös talvikaudella, seuraa VamSA:n kalenteria
tai foorumilta
https://www.toiminta-ampujat.fi/phpBB/viewtopic.php?f=68&t=41670

Tiedossa olevat tapahtunat:
Kilpailuja Matinsuolla tulossa, Ilmoittautumiset:
9.-10.8.2019 Hitman 47
21.9.2019 FinnBattle I